Video: Turen går til Cypern

Grove (og sunde) boller med banan og chokolade

Det er efterhånden ved, at være længe siden, at jeg har delt en lækkert opskrift med jer. Her den anden dag bagte jeg de lækreste grove boller med banan og chokolade, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg synes, at de smage virkelig godt. Det er en super god snack, og egentlig synes jeg de fungerer helt fint uden smør eller noget. Det er virkelig meget smag i selve bollen. Surmælksproduktet og bananerne gør samtidigt, at de ikke bliver tørre, skide smart. De er super nemme, at lave. Det tog mig en halv time, eksklusiv hæve tid og bagetid. Bagetiden er cirka 15 minutter ved 225 grader (varmluft), og hæve tiden er halvanden time. Denne portion svarer til cirka 14 boller.

Ingredienser
2 bananer
50 gram mørk chokolade 
¼ liter vand (lillefingervarmt)
20 gram gær
1 ½ dl. surmælksprodukt som A38, skyr eller yoghurt (jeg brugte vanilje skyr)
1 spsk rapsolie
½ tsk sukker
1 tsk groft salt
150 g havregryn
200-250 g hvedemel

IMG_2466

Fremgangsmåde
Skræl bananerne og mos dem med en gaffel
Hak chokoladen
Kom vand i en stor skål, og smuldr gæren heri, og rør til det er opløst
Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, banan, chokolade og havregryn i vandet
Tilsæt herefter melet lidt efter lidt
Slå dejen godt sammen med en grydeske (den skal være lidt klistret)
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 ½ time
Selve bollerne laves ved, at tage en klat dej op, svarende til en bolle, med to våde skeer, og sætte bollen på bagepladen
Lad bollerne efterhæve indtil ovnen er varm
Bag dem ca. 15 min.

IMG_2467IMG_2468IMG_2469

Jeg har, som den gode blogger jeg er, glemt at tage et billede af det færdige resultat, sorry. Hvis I vil have mere inspiration fra min side af,  kan I se nogen af mine andre opskrifter her: protein pandekager, lækker og nem dessert og ingefærshots.

I må, som altid, have en skøn aften!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Video: Turen går til Cypern