Just ordered

Student, og hvad så nu?

Jeg blev student i sommers, og mange tanker har efterfølgende floreret rundt i mit hoved. Tanker om hvad der skal ske i mit liv nu – uddannelse, job og bopæl? Efter den fedeste studenteruge med fest, farver og lidt for mange øl, startede jeg direkte på arbejde. Jeg arbejdede hårdt i et par måneder, og tjente penge til min rejse. Den berømte sabbatårs-rejse, som stort set alle tager på. Min rejse gik til USA med min veninde, Julie. Efter en vanvittig oplevelse, masse nye bekendtskaber og en tom konto måtte jeg hjem og arbejde igen. Endnu engang ude på arbejdsmarkedet. Tanker som; ?Hvad så nu? Nu har jeg været på min rejse? brød frem. Tanker, som jeg ikke kunne finde svar på.

Jeg har haft drøn på det sidste halve år, og har ikke nået, at sætte mig ned, og tanke over hvad der nu skal ske. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg er gået i stå. Gået i stå i forhold til uddannelse og mine fremtidsplaner. Jeg bliver spurgt på ugenligt basis hvad mine planer og drømme er for fremtiden. Mit svar hver gang er; jeg ved det ikke. Jeg ved det virkelig ikke. Det er frustrerede og stressende. Muligheden for uddannelser er enorm stor, og det valg er jeg ikke klar til at tage. Jeg er ikke klar til, at afgøre om jeg vil være lærer i folkeskole, fotojournalist eller noget helt tredje. Valget bliver ikke lettere af, at der nu er kommet et uddannelsesloft, som gør, at jeg lige tænker mig om en ekstra gang, inden jeg træffer det store valg. Muligheden for kun en uddannelse virker stressende og umulig for mig. Det er umuligt for mig, og sikkert mange andre, at skulle tage en beslutning om hvad jeg vil resten af mit liv. Det gør mig vred og forvirret, at jeg ikke på samme måde har muligheden for at vælge om igen om 5-10 år. Jeg kan ikke, som 20 årig, afgøre hvad jeg vil resten af mit liv. Min usikkerhed og frustration gør, at jeg ikke bliver klar til, at tage et valg inden ansøgningsfristen til marts. Et nyt sabbatår ligger derfor ikke så fjernt, når jeg skal tænke på min fremtid. Et sabbatår som jeg måske ikke inderst inde ønsker, men som jeg behøver fordi, at jeg er ikke klar til, at tage et valg om hvad jeg vil. Om jeg nogensinde bliver klar til, at tage det valg, det ved jeg ikke?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

3

 • […] Først vil jeg lige sige tusinde tak for jeres respons på mit senere indlæg. Det handlede om, at jeg nu er blevet student og nu sker i den situation, at jeg ikke ved hvad der skal ske fremover. I kan læse indlægget her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrineringbaek

  Hej Kirsten! Tusinde tak for din søde kommentar. Det er rart, at vide, at jeg ikke er den eneste, der sidder i denne her situation. 🙂
  Jeg vil følge mine drømme, og gøre noget som gør mig glad.
  Tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej søde, jeg kender godt til usikkerheden om hvad man skal.

  Det går ikke så ofte lige som man forventer det.. men prøv at tænke på hvad der gør dig glad, og glem de ting der forventes af dig.
  Jeg begyndte selv på universitetet og var bare ikke glad. Det var fordi jeg bare gjorde hvad der blev forventet uden at tage hensyn til hvad der gjorde mig glad. Hvad gør mig glad? det har jeg stadig svært ved at finde ud af.. det er noget med design, noget med kommunikation og coaching. Nogle gange skal man vidst bare prøve lidt af hvert før man finder ud af hvor man helst vil være. Held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Just ordered