10 ting jeg har lært ved at blogge

Top 5 serier

Kender i de dage, hvor man intet orker? Man kommer træt hjem fra arbejde, laver en hurtig frokost, og ligger på sofaen resten af dagen. Det var min dag i går. Jeg er så træt for tiden, og har små-ondt i halsen. Krydser fingre for, at jeg kan holde sygdommen nede på minimum. Jeg har lavet en liste over mine favorit serier, som jeg gerne vil dele med jer. Serier, som nemlig kan bringe lidt sjov, og hygge til en trist og træls dag.

F.R.I.E.N.D.S
Det er min absolut ynglingsserie. Jeg har set alle afsnit mere end 10 gange, og bliver aldrig træt af dem. Jeg er vild med de forskellige karakter, der optræder gennem serien. Deres måde, at spille på – både sammen men også hver for sig. Jeg er vild med, at de holder deres karakter alle 10 serier igennem. Det er fedt, at serien er så lang, så man rigtig kommer ind på livet af de forskellige karakter, og følger dem i gennem tykt og tyndt, igennem karriere og kærlighed.

1675180Krøniken
Den ligger virkelig også højt på listen over mine ynglingsserier.  Jeg har altid sagt, at jeg er født i den forkerte tid. Jeg har altid interesseret mig sindssygt meget for årene 60’erne og 70’erne, hele situationen med kvindernes frigørelse og Rødstrømpebevægelsen. Typer som i denne tid begynder, at sige deres mening, især de unge. Derfor fanger serien “Krøniken” mig. Den giver et godt indblik i denne tid, både i forhold til kvinderne, de unge og hvordan industrialiseringen tager fat, og fjernsynet kommer frem i Danmark.

90hSkam
Præcis som mange andre, er jeg faldet for serien “Skam”. En rigtig teenage-serie, som man både kan grine og græde over. Jeg synes, at skuespillerne gør et fantastisk stykke arbejde. Jeg er vild med måden, som serien er filmet på. Derudover er det altid sjovt, at se serie eller andet, der handler om en tid, som man selv har været igennem, netop gymnasietiden. Jeg bliver altid lidt vemodig, når jeg ser serier eller programmer, der omhandler folk på gymnasiet. Det var en vild tid, som desværre aldrig kommer igen. Jeg ville ønske, at jeg kunne opleve hele studendertiden, og det helt særligt øjeblik, da den smukke røde hue blev placeret på hovedet efter den sidste nervepirrende eksamen igen.

SKAMBadehotellet
Åhh Badehotellet er en serie, som har ramt mig lige i hjertet. Jeg er helt vild med de to kvinde karakter “Amanda” og “Fie”. Måske er det igen min kærlighed for kvinder, der bryder nogen normer i samfundet, som spiller ind her. “Amanda”, som gerne vil arbejde, selvom hun er blevet gift, og endnu starte hendes eget firma, er min favorit. Nu må vi se, om det lykkes i den næste sæson. Hun er en sindssygt stærk rolle, som er bevidst omkring hendes egen evner og hun kan sætte mændene på plads. Respekt til “Amanda”. Karakteren “Fie” kommer fra dårlige kår, og har ikke den største økonomiske baggrund. Hendes forståelse for andre mennesker, deres velvære og hendes hjælpsom er dog ikke til at slå fejl af. Hun får kæmpet sig op, blandt andet på grund af hendes fantastiske humør, og hun ender med at blive den nye ejer af Badehotellet. Åhh jeg glæder mig til den nye sæson!

badehotellet_saeson_2_1f136654Sjit Happens
Den bedste danske teenage/unge-serie! I starten var jeg lidt skeptisk overfor “Sjit Happens”, og skiftede altid kanal, når den rullede over skærmen, men det ændrede sig hurtig. For lidt over et år siden, sætte jeg mig ned og få set et helt afsnit. Nu sidder jeg trofast klar hver mandag, og venter på et nyt afsnit. Jeg elsker simpelthen den serie. Måske fordi den minder lidt om serien “F.R.I.E.N.D.S.”. Jeg synes, at alle karakterne er så fede. Min ynglings er dog “Olau”. Jeg får ondt af ham, når det går skidt, og glad på hans vegne, når det går godt. Så gør det heller ikke noget, at Øland er så hammer sjov! Jeg er super ked af at det sidste sæson, som ruller også skærmen nu. Jeg ville gerne have fulgt karakterne i mange år. Øv øv…

41753386-79ecd1e136b15870235aa12cecbf250f

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

10 ting jeg har lært ved at blogge